За ніч в небі над Україною збили 9 дронів-камікадзе

Наталя Дуляба

|

У ніч із 3 на 4 листопада українські військові збили 9 іранських ударних дронів Shahed-136.  Про це йдеться на сторінці Повітряних Сил у Facebook.

Російські війська випустили свої дрони-камікадзе з окупованого сходу України. Абсолютну більшість, 8 із 9 безпілотників, збила протиповітряна оборона Повітряного командування «Схід».

Як додав голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко, всі 8 іранських дронів збили у Нікопольському районі Дніпропетровщини.

Останній, дев’ятий, іранський дрон долетів аж на Захід України. Його збили над Львівщиною. Руйнувань та постраждалих в області нема.

Зазначимо, що це вперше іранський «Шахед» «приземлили» у небі над Львівською областю.

Нагадаємо, ще в кінці вересня російські окупанти почали активно застосовувати ударні дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах. Найчастіше рашисти використовують іранські безпілотники-камікадзе Shahed-136, марковані як «Герань-2».

Українські військові стали вчитись збивати їх. Зі середини жовтня ЗСУ знищують уже 85% «Шахедів». Дотепер російські війська випустили по Україні більше 400 таких безпілотників.

При цьому офіційний Іран заперечує, що продавав Росії свої ударні безпілотники під час повномасштабної війни проти України. МЗС України ініціювало розрив дипвідносин з Іраном через постачання дронів Росії.

Зі свого боку ЄС та США затвердили санкції проти Ірану, а згодом Тегеран засудив заклики ООН розслідувати постачання РФ дронів-камікадзе.

Нещодавно стало відомо, що Ізраїль знищив обладнання для виробництва іранських дронів у Сирії. У самому Ірані ліквідували полковника і генерала корпусу вартових Ісламської революції, які, ймовірно, відповідали за постачання дронів-камікадзе Shahed-136 Росії.

Також Україна на своїй території ліквідувала 10 іранців, що приїхали тренувати російських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *