ОСТАННІ НОВИНИ

В Ірані ліквідували полковника, який відповідав за дрони для РФ

Андрій Котенський

|

В Ірані ліквідовано полковника і генерала корпусу вартових Ісламської революції. Вони ймовірно відповідали за постачання дронів-камікадзе Shahed-136 росії та інструктаж щодо їх використання, пише Слово і Діло із посиланням на іранське інформаційне агентство Tasnim.

Полковника Корпусу вартових Ісламської революції та командира організації «Басідж» Джавада Кіха було вбито вчора, 25 жовтня, вдень у місті Захедан, столиці Белуджистану на південному сході Ірану.

Зазначається, що офіцер КВІР, полковник Молашахі був убитий у машині, де сидів поряд з одним із командирів організації «Басідж» Джавадом Кіха. Останній також убитий. Цей підрозділ мобільних «яничарів» режиму звинувачують у жорстокому придушенні антиурядових виступів в Ірані за останні півтора десятки років.

При цьому, за деякими даними, саме ці командири відповідали за постачання іранських дронів-камікадзе російської федерації для війни проти України.

Раніше МЗС України ініціювало розрив дипвідносин з Іраном через постачання дронів росії. ЄС затвердив санкції проти Ірану за постачання Росії дронів.

Україна ліквідувала 10 іранців, що тренували російських військових.

Сам Іран засудив заклики ООН розслідувати постачання РФ дронів-камікадзе.

Ізраїль відмовився надати Україні ППО, але знищив обладнання для виробництва іранських дронів у Сирії.

За даними розвідки, мобілізованих росіян одягатимуть в іранські бронежилети і шоломи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *