ОСТАННІ НОВИНИ

Полтавщину атакували дрони-камікадзе

Наталя Дуляба

|

У ніч на вівторок, 1 листопада, російські окупаційні війська атакували Полтавщину дронами-камікадзе. Обійшлося без жертв. Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін у своєму Telegram.

Ворожі дрони атакували Полтавщину близько 02:00 год. ночі. Три безпілотники вдалося збити, чотири – влучили в цивільні об’єкти.

На місцях спалахнули пожежі. Постраждалих немає.

У Повітряних Силах згодом додали, що рашисти застосували іранські ударні дрони Shahed-136. Три з них збила тероборона на Полтавщині, стільки ж – авіація на Дніпропетровщині.

Як водночас уточнив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, внаслідок атаки пошкоджено склади у Полтаві. Загальна площа пожежі становила 3600 м кв, полум’я вже загасили.

Нагадаємо, ще в кінці вересня ЗСУ заявили, що російські окупанти, не маючи успіхів на фронті, почали активно застосовувати іранські ударні дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах. Найчастіше рашисти використовують іранські безпілотники-камікадзе Shahed-136, марковані як «Герань-2».

Українські військові стали вчитись збивати їх. Зі середини жовтня ЗСУ знищують уже 85% «Шахедів». Дотепер російські війська випустили по Україні близько 400 таких безпілотників.

При цьому офіційний Іран заперечує, що продавав Росії свої ударні безпілотники під час повномасштабної війни проти України. МЗС України ініціювало розрив дипвідносин з Іраном через постачання дронів Росії. Зі свого боку ЄС та США затвердили санкції проти Ірану, а згодом Тегеран засудив заклики ООН розслідувати постачання РФ дронів-камікадзе.

Нещодавно стало відомо, що Ізраїль знищив обладнання для виробництва іранських дронів у Сирії. У самому Ірані ліквідували полковника і генерала корпусу вартових Ісламської революції, які, ймовірно, відповідали за постачання дронів-камікадзе Shahed-136 Росії.

Також Україна на своїй території ліквідувала 10 іранців, що приїхали тренувати російських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Кирило Тимошенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *