За дві години ЗСУ збили 19 «Шахедів»

Наталя Дуляба

|

На півдні українські військові протягом двох годин збили 19 ударних дронів Shahed-136. Про це йдеться на сторінці командування Повітряних Сил у Facebook.

Російські окупанти вкотре хотіли атакувати Україну більше ніж двома десятками ударних безпілотників Shahed-136. Під час повітряної тривоги, оголошеної в середу ввечері, 26 жовтня, наші військові збили 19 дронів.

Так, протягом 22:00 – 24:00 год. бійці ППО збили 17 іранських безпілотників, ще два – інші Сили оборони. 15 «Шахедів» знищено у Одеській, три – у Миколаївській та один – у Вінницькій областях.

«Високу ефективність бойової роботи показало озброєння надане Україні західними партнерами. Дякуємо союзникам», – кажуть у Повітряних Силах.

Нагадаємо, ще в кінці вересня ЗСУ заявили, що російські окупанти, не маючи успіхів на фронті, почали активно застосовувати іранські ударні дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах. Найчастіше рашисти використовують іранські безпілотники-камікадзе Shahed-136, марковані як «Герань-2».

Українські військові стали вчитись збиттю таких дронів-камікадзе. Зі середини жовтня ЗСУ знищують уже 85% «Шахедів». Дотепер російські війська випустили по Україні близько 400 таких безпілотників.

При цьому офіційний Іран заперечує, що продавав Росії свої ударні безпілотники під час повномасштабної війни проти України. МЗС України ініціювало розрив дипвідносин з Іраном через постачання дронів Росії. Зі свого боку ЄС та США затвердили санкції проти Ірану, а згодом Тегеран засудив заклики ООН розслідувати постачання РФ дронів-камікадзе.

Нещодавно стало відомо, що Ізраїль знищив обладнання для виробництва іранських дронів у Сирії. У самому Ірані ліквідували полковника і генерала корпусу вартових Ісламської революції, які, ймовірно, відповідали за постачання дронів-камікадзе Shahed-136 Росії.

Також Україна на своїй території ліквідувала 10 іранців, що приїхали тренувати російських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *