ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ звільнили важливий для росіян пункт на Харківщині

Ольга Денисяка

|

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підтвердив звільнення від російських окупантів населеного пункту Куп’янськ-Вузловий, передає Радіо Свобода.

«Для них (окупантів – ред.) було кілька принципових і важливих напрямків – Ізюм, ізюмська висота так звана. Це шлях,через який вони направляли свою техніку на територію Донецької та Луганської областей, там посилювали свою військову присутність. І, звичайно, Куп’янськ-Вузловий – це одна з найбільших логістичних, залізничних розв’язок на території Харківщини. З перших годин повномасштабної війни воно було окуповане і ворог його досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції ЗСУ відбили цей населений пункт і повністю фактично контролюють його», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За словами голови Харківської ОВА, кожен метр української території звільняється «досить важко, бо ворог не відступає».

«Намагається перегрупуватися, стягує резерви. Кожен такий успіх – це подвиг наших військових», – додав він.

Напередодні у соцмережах повідомлялося про звільнення від російських окупантів Куп’янська-Вузлового. Ввечері 26 вересня Генштаб ЗСУ непрямо підтвердив звільнення цього населеного пункту, повідомивши, що на Слобожанському напрямку російські війська обстрілювали, серед іншого, села Кучерівку, Петропавлівку, а також Куп’янськ-Вузловий – вони розташовані на лівому березі річки Оскіл.

Нагадаємо, Збройні Сили України проводять контрнаступ на окупованих Росією територіях України. З 1 по 11 вересня на Харківському напрямку вдалося звільнити 3000 км кв території, а загалом на сході й півдні – 6000 км кв.

Зауважимо, що на початку літа російська армія контролювала майже 125 тисяч кв км, що становило 20% території України.

11 вересня стало відомо, що ЗСУ звільнили вже 40 населених пунктів на Харківщині, серед них –Балаклія, Куп’янськЧкаловськеВасиленкове та АртемівкаГоптівка та Борщова. Станом на 12 вересня на окремих ділянках фронту наші військові вже дійшли до держкордону України.

Станом на 16 вересня на Харківщині ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 421 населений пункт.

Від суботи, 17 вересня, українські військові контролюють лівий берег річки Оскіл.

Також стало відомо, що окупанти планували вже в листопаді приєднати Харківщину до Росії. Росія навіть розробила «Стратегію проведення референдуму про входження Харківської області до складу РФ», який мав проходити з 1 по 7 листопада.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *