ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині українські бійці вийшли до кордону з рф, – ОВА

Ольга Денисяка

|

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що на окремих ділянках фронту українські захисники вийшли до державного кордону з росією. Про це він повідомив у Телеграмі зранку 12 вересня.

За його інформацією, сили оборони успішно продовжують звільняти Харківщину від російських загарбників, а на окремих ділянках фронту ЗСУ вийшли до державного кордону.

«Наші військові продовжують операцію зі звільнення Харківщини від російських окупантів. Ворог спішно кидає свої позиції та тікає вглиб раніше окупованих територій, або одразу на територію рф. Вчора росіяни залишили населені пункти Великий Бурлук та Дворічна Куп’янського району. На окремих ділянках фронту наші захисники вийшли до державного кордону з рф. Дякуємо нашим захисникам. Слава ЗСУ!», – заявив Синєгубов.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що на Харківщині Сили оборони України вийшли на річку Оскіл. Зробити це вдалось завдяки австралійським бронетранспортерам Bushmaster.

«Завдяки Bushmaster українська армія вийшла на річку Оскіл і продовжує звільняти Харківську область», – підкреслив Резніков.


Зазначимо, що річка Оскіл проходить через Куп’янськ, який нещодавно звільнили від окупантів. Місто було окуповане росією ще від 27 лютого.

Також наші захисники із 11 вересня фактично звільнили Ізюм. Наразі у місті ще триває зачистка. Перші кадри із звільненого Ізюму напередодні опублікував глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Контрнаступ ЗСУ

Збройні сили України проводять контрнаступ на окуповані російськими військами території України. Спочатку президент Володимир Зеленський наголосив, що ще не час називати звільнені міста й села, але ввечері 8 вересня повідомив, що українські військові повернули під свій контроль Балаклію.

11 вересня стало відомо, що ЗСУ звільнили вже 40 населених пунктів на Харківщині та просунулися на 50 км. Крім того, захисники України покращили своє тактичне положення і просунулись на Херсонському напрямку.

Загалом Збройні Сили України деокупували від росіян понад 3000 кв. км території України. Зауважимо, що на початку літа російська армія захопила майже 125 тисяч кв км, що становило 20% території України.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний вперше прокоментував український наступ на окремих напрямках. Він заявив, що військові просуваються вперед, незважаючи на всі труднощі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *