ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський каратист Горуна здобув «бронзу» на Олімпійських іграх

Вероніка Рой

|

У п’ятницю, 6 серпня, львівський каратист Станіслав Горуна виборов бронзову медаль на Олімпійських іграх в Токіо. Про це інформує Львівський портал.

У півфіналі категорії куміте до 75 кг львівський каратист програв італійцю Луіджеві Бузі з рахунком 0:3. Таким чином спортсмен здобув бронзову медаль.

У перших двох поєдинках Станіслав Горуна переміг японця Кена Нішімуру з рахунком 2:1 та американця Тома Скота – 2:1. Третій бій львівського спортсмена був з угорцем і завершився він нічиєю. Тому львів’янин зумів собі забезпечити бронзову медаль та вихід у півфінал.

Загалом українські спортсмени здобули 14 медалей на Олімпійських іграх – одну золоту, три срібні та десять бронзових.

Нагадаємо, першу медаль для України на Олімпіаді, «бронзу», виборола дзюдоїстка Дар’я Білодід.

Після цього «бронзу» також здобули шпажист Ігор Рейзлін, Українські стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук, тенісистка Еліна Світоліна, борчиня зі Львова Алла Черкасова, дует Марти Федіної – Анастасії Савчук в артистичному плаванні та борчиня Ірина Коляденко.

Плавець Михайло Романчук приніс на одразу дві медалі: «бронзу» виборов на дистанції 800 метрів, а «срібло» – у фіналі запливу чоловіків на 1500 метрів вільним стилем вільним стилем.

Також «срібло» здобув борець греко-римського стилю Парвіз Насібов та каратистка Анжеліка Терлюга. Перше «золото» на Олімпійських іграх завоював ще один борець Жан Беленюк.

Як писав Львівський портал, XXXII літні Олімпійські ігри в Токіо стартували 23 липня і завершаться 8 серпня. Україну представлять 158 олімпійців у 25 видах спорту. Це найменша кількість представників від України за всю історію змагань.

Львівщину представляють восьмеро спортсменів. Із розкладом їхніх виступів на Олімпіаді можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: управління спорту ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *