ОСТАННІ НОВИНИ

Курсування громадського транспорту у Львові можуть обмежити

Юлія Осим

|

У Львові попри введений локдаун не спостерігається динаміка зниження захворюваності на коронавірус. У зв’язку з цим, у місті поки не збираються послаблювати карантинні обмеження, заявив міський голова Андрій Садовий. Про це інформує пресслужба ЛМР, передає Львівський портал.

Станом на 29 березня, з 1 300 ліжок, які є у медказладах міста, буде зайнято приблизно 1 000.

«Зараз стоїть завдання мати 2000 таких ліжкомісць. Кожного дня все більше нових, складних пацієнтів поступає. Попри локдаун, динаміка не спадає, навпаки, є ріст. Тому наразі ніякого послаблення карантину не буде. Сьогодні на штабі будемо обговорювати питання посилення карантину. Як би цього не хотілось, але стоїть питання про закриття дитячих садочків та курсування громадського транспорту»,  — зазначив Андрій Садовий, передає пресслужба мерії.

Він також додав, що на сьогодні закриті заклади харчування, магазини і торгові центри. Через це, згідно з урядовим рішенням, людям, які тимчасово припинили працювати, виплачуватимуть допомогу у розмірі 8 тисяч гривень.

Зазначимо, що за минулу добу на Львівщині зафіксували ще 820 випадків коронавірусу.

У Львові та області стрімко зросла захворюваність на коронавірус. Фактично кожен другий ПЛР-тест є позитивним.

Через спалах Covid-19 Львів пішов на карантин із 19 березня. Він триватиме щонайменше до 4 квітня. На території Львівської області карантин ввели з 23 березня до 6 квітня.

Через погіршення ситуації із Covid у Львові розгортають додаткові шпиталі на 700 ліжок на базі львівських поліклінік. Облаштування тимчасових шпиталів обійдеться у 18 млн грн. На першому етапі Львів планує обладнати 366 ліжок.

24 березня спецкомісія вирішила розгорнути у лікарнях Львова ще понад 1000 додаткових ліжкомісць для хворих.

Окрім місць у лікарнях для хворих на коронавірус, у Львові бракує лікарів. У місті формують базу медпрацівників, які готові приєднатись до порятунку людей. Наразі зголосилися понад 340 медиків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *