ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині планують облаштувати ще 300 covid-ліжок

Ольга Денисяка

|

У Львівській області планують розгорнути ще 300 ліжок для хворих на коронавірус. Додаткові місця облаштують на базі трьох спеціалізованих covid-лікарень. Про це під час брифінгу 16 березня заявив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, сьогодні ввечері відбудеться засідання обласного штабу протидії коронавірусу. Під час засідання розглянуть можливість облаштування 300 додаткових ліжок для лікування хворих на коронавірус.

Зазначимо, що через зростання кількості хворих на короанвірус у Львові до початку квітня збираються розгорнути додатково 700 ліжок, а також перепрофілювати п’ять поліклінік під денні стаціонари. На це Львів витратить 18 млн грн. 

Своєю чергою Іван Собко закликав владу Львова облаштовувати додаткові ліжка лише на базі профільних covid-лікарень, а не в звичайних поліклініках, які не мають належного забезпечення. Зокрема, якщо установа не є спеціалізованою, то медпрацівники не зможуть отримати передбачені виплати та премії за роботу з хворими за коронавірус.

«Є інформація, що Львівська ОТГ теж думає про розширення госпітальних баз. Це, звісно, правильно, але я рекомендую керівництву міста розуміти, що ці медзаклади повинні мати статус ковідних.  Медустанова не буде вважатись ковідною, доки вона не буде відповідати вимогам: не буде розглянута на обласній комісії ТЕБ і НС, не буде введена в перелік міністром охорони здоров’я Степановим та не матиме необхідного забезпечення. Відтак медики, які працюватимуть у цих лікарнях, будуть позбавлені премій та всіх додаткових covid-нарахувань», – каже Собко.

Як писав Львівський портал, стаціонари Львівщини завантажені пацієнтами із Covid на 58%. Один із медзакладів, Центр легеневого здоров’я, досяг критичної позначки завантаженості – 94%.

Із такими показниками завантаженості лікарень Львівська область – на порозі «червоної» карантинної зони, яка фактично принесе повний локдаун. Про те, що область от-от перейде у «червону» зону вже кілька разів заявляв і очільник МОЗ Максим Степанов, впевнені у такому варіанті розвитку подій і у Львівській ОДА.

Яких саме обмежень чекати від «червної зони», читайте за посиланням.

Додамо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав місцеву владу самостійно вводити контрзаходи, аби спинити нову хвилю коронавірусу, не чекаючи вказівок «зверху». При цьому Степанов згадав Львів, який, не чекаючи, коли Львівщину віднесуть до «червоної» зони, ввів дистанційне навчання учнів 5-11 класів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *