ОСТАННІ НОВИНИ

За два дні сепаратисти-гастролери самопроголосили дві ради на Львівщині

Наталя Дуляба

|

Сепаратисти-гастролери, які 7 грудня утворили самопроголошену сільраду у селі Верхня Рожанка, що на Сколівщині, на наступний день підбурювали львів’ян до створення псевдооргану місцевої влади. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Протягом грудня шестеро мешканців Львівської та Рівненської областей на території Львівщини займались дестабілізацією суспільно-політичної ситуації.

Сепаратисти організовували і проводили зібрання з людьми, аби створювати непередбачені законодавством України органи місцевого самоврядування, що дублюють функції відповідних існуючих структур.

Так, 7 грудня зловмисники провели зібрання з мешканцями села Верхня Рожанка Сколівського району, під час якого оголосили про створення власної сільради.

Як писав Львівський портал, окрему сільраду у Верхній Рожанці «створювали» на кухні у присутності близько 15 осіб. Відеотрансляцію у соцмережах вів скандальний журналіст Віктор Палас, головував на такому «засіданні» мешканець Дніпра Анатолій Балахнін, якого місцеві ЗМІ пов’язують з тандемом «Корбан-Коломойський».

Анатолій Балахнін неодноразово відзначався такими сепаратистськими витівками. Наприклад, 21 жовтня у Хмельницькому він був учасником «конференції самоврядного Заходу», на якій створили «міську раду». Також «ліквідували» чинний виконавчий комітет і обрали «депутатів» та «голову ради».

Детальніше про «створення» окремої сільради у Верхній Рожанці читайте за цим посиланням.

За даними поліції, наступного дня, 8 грудня, згадана шістка сепаратистів-гастролерів приїхала до Львова і організували тут зібрання місцевих мешканців, на якому спонукали присутніх до створення псевдооргану державної влади під назвою «орган місцевого самоврядування Львівської міської ради».

Як встановили правоохоронці, до такої протиправної діяльності причетні шестеро осіб: 48-річний мешканець Кам’янко-Бузького району, 38-річна мешканка Сколівського району, 60-річний житель Львова, а також троє мешканців Рівненської області віком 49, 56 та 57 років.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 6 місяців арешту, або до 3 років обмеження волі.

Протягом 18-20 грудня поліцейські провели обшуків за місцем проживання фігурантів справи у Львівській та Рівненській областях. Правоохоронці вилучили мобільні телефони, флеш-носії, диски, протоколи зборів, газети та документи з даними про утворення незаконних органів місцевого самоврядування та інші речові докази.

Наразі досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини злочинів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *