ОСТАННІ НОВИНИ

У Винниківському госпіталі вдвічі збільшать кількість кисневих точок

Ольга Денисяка

|

Станом на 20 листопада Львівський обласний госпіталь інвалідів воєн та репресованих імені Юрія Липи, де лікують хворих на коронавірус, має 165 кисневих точок, однак мережа є застарілою і час від часу працює зі збоями. Відтак до кінця грудня у медзакладі планують додати ще 200 точок доступу до кисню. Про це під час брифінгу 20 листопада повідомив директор госпіталю Максим Прикупенко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, нещодавно у госпіталі розширили кисневу мережу до максимального рівня навантаження – 165 точок. До кінця грудня у медзакладі встановлять ще 200 таких апаратів.

«Півтора тижні тому ми розширили кисневу мережу і наразі маємо 165 точок. На жаль, мережа є застарілою, тому періодично працює зі збоями. До кінця грудня ми плануємо розширити мережу та додати ще 200 кисневих точок», – заявив Максим Прикупенко.

 

Додамо, що вчора, 19 литоспада,  п’ятий президент України Петро Порошенко передав госпіталю кисневу станцію, яка, за його словами, може автоматично виробляти кисень для забезпечення потреб сотень пацієнтів хворих на COVID-19.

Як повідомляв Львівський портал, станом на 17 листопада у стаціонарах Львівської області було виділено 3435 ліжок для хворих на COVID-19. Серед них 2072 ліжок вже мали доступ до кисневої мережі, тобто 60,3%. Хоча норма, встановлена МОЗ України, – мінімум 80% ліжок.

Зазначимо, що станом на кінець жовтня доступ до кисню на Львівщині мали лише 56% ліжок у стаціонарах.

Раніше у ЛОДА пояснювали, що процес збільшення кисневої мережі лікарень затягується через брак підприємств, які виконують подібні роботи. На обладнання киснем 80% ліжок у стаціонарах піде кілька місяців.

На закупівлю і обладнання стаціонарів кисневими точками на рівні 80% Львівщина отримала із держбюджету додатково майже 51 млн грн.

Нагадаємо, на початку листопада на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Тоді завантаженість стаціонарів сягла 67%, згодом цей показник впав майже до 60%, а станом на 20 листопада він становить 55%.

Також у Львівській ОДА заявили, що готуються до погіршення ситуації з коронавірусом. Так, на Львівщині збираються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Поки мова йде про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Додамо, що коронавірусом заразилися вже 37 970 мешканців Львівської області, 1081 людина померла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *