ОСТАННІ НОВИНИ

У спорткомплексі університету Франка можуть розгорнути мобільний COVID-госпіталь

Вероніка Рой

|

У Львівській облдержадміністрації розглядають можливість розгорнути мобільні шпиталь для хворих на коронавірусну інфекцію у спорткомплексі Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вулиці Черемшини. Про це 13 листопада під час брифінгу повідомив директор  департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, наразі у Львівській ОДА напрацьовують варіанти розгортання тимчасових мобільних госпіталів. Втім поки потреби у мобільних госпіталях на Львівщині немає. Такі COVID-госпіталь зможуть розгорнути тоді, коли усі ліжкомісця у лікарнях будуть зайняті.

«Цього тижня ми здійснили об’їзд та оглянули спорткомплекс університету Франка на вулиці Черемшини та на «Арену Львів». Прораховуємо логістику та розглядаємо потенційні маршрути, у разі потреби. Акцентую, що не йдеться про футбольне поле, ніхто не буде на газонах класти пацієнтів. Мова йде про приміщення стадіону, про великі відкриті площі, на які можна швидко завезти всі необхідні меблі, адаптувати палати інтенсивної терапії», – зазначив Орест Чемерис.

Керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко повідомила, що лікарі зможуть працювати в будь-яких приміщеннях, де є опалення, умови для кисневої підтримки пацієнтів та місця, де можна зробити медичні маніпуляції.

«Але ми свідомі того, що йдеться про крайнощі, адже набагато краще вкласти кошти в лікарню, де обладнання та матеріальна база залишиться назавжди для надання медичної допомоги. Якщо буде необхідність, ми маємо бути до цього готові. Мобільні госпіталі зможуть приймати пацієнтів у залежності від площі, адже для одного пацієнта має бути не менше 10 метрів квадратних», – додала вона.

Як повідомляв Львівський портал, за дорученням уряду Львівщина напрацьовує перелік локацій, де можна буде розгорнути мобільні госпіталі для хворих на коронавірус.

Вже раніше заявляли, що мобільний шпиталь можуть розгорнути у приміщеннях “Арени Львів”. 

Нагадаємо, на Львівщині станом на ранок 13 листопада коронавірус підтверджено у 36 000 осіб. За минулу на COVID-19 захворіло 465 людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *