ОСТАННІ НОВИНИ

COVID-лікарні Львівщини отримали 50 млн на збільшення кисневої мережі

Вероніка Рой

|

Між лікарнями, які лікують хворих на коронавірусну інфекцію, розподілили 50,9 млн грн на покращення та збільшення кисневої мережі. Про це 13 листопада під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, кошти на покращення кисневої мережі скерували у 22 медзаклади Львівщини, які надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Орест Чемерис також зазначив, для того, щоб збільшити кількість місць для пацієнтів із COVID-19, у лікарні спершу треба налагодити кисневу систему.

«Цільова субвенція із розвитку кисневої мережі уже скерована на область, гроші вже у лікарнях, там триває освоєння коштів. Станом на сьогодні у Львівській області уже розприділили 50,9 млн грн на покращення та збільшення кисневої мережі. Ми також очікуємо наступні надходження, які також будуть скеровані на ковідні заклади. Роботи тривають, до того ж досить активно», – додав Орест Чемерис.

Нагадаємо, загалом у стаціонарах на Львівщині є 2975 ліжкомісць для таких хворих. При цьому наразі лише 56% ліжок мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%. Натомість у Львівській ОДА запевняють, що ситуація є під контролем, а ті пацієнти, які потребують кисневої терапії, отримують її.

У ЛОДА також зазначали, що на те, аби стаціонари були на 80% забезпечені кисневою мережею, потрібно декілька місяців. Цей процес затягується, оскільки є замало підприємств, які виконують такі роботи.

Щодо лікарень Львова, то у міській раді звітують про 300 точок доступу до кисню. Втім у Львові вже оголосили збір коштів на закупівлю кисневих концентраторів, яких бракує для хворих на COVID-19.

Через ріст кількості госпіталізованих із COVID-19 у мерії Львова нещодавно пообіцяли збільшити кількість ліжкомісць та кисневих концентраторів у міських лікарнях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *