ОСТАННІ НОВИНИ

Доступ до кисню мають вже 60% COVID-ліжок на Львівщині

Наталя Дуляба

|

На Львівщині працюють над розширенням кисневої мережі у стаціонарах, де лікують хворих на коронавірус. Станом на середину листопада доступ до кисню мають вже 60% ліжок, хоча цей показник має становити не менше 80%. Про це під час брифінгу у вівторок, 17 листопада, розповів очільник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами посадовця, у стаціонарах Львівської області виділили 3435 ліжок для хворих на COVID-19. Серед них 2072 ліжка вже мають доступ до кисневої мережі, тобто 60,3%. Хоча норма, встановлена МОЗ України, – мінімум 80% ліжок.

Зазначимо, що станом на кінець жовтня доступ до кисню на Львівщині мали лише 56% ліжок у стаціонарах.

«По багатьох медзакладах вже розведена киснева мережа, але ми очікуємо на поставку деякого обладнання, яке потрібно під’єднати до централізованої кисневої системи», – відзначив Орест Чемерис.

Раніше у ЛОДА пояснювали, що процес збільшення кисневої мережі лікарень затягується через брак підприємств, які виконують подібні роботи. На обладнання киснем 80% ліжок у стаціонарах піде кілька місяців.

На закупівлю і обладнання стаціонарів кисневими точками на рівні 80% Львівщина отримала із держбюджету додатково майже 51 млн грн.

Нагадаємо, на початку листопада на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Тоді завантаженість стаціонарів сягла 67%, згодом цей показник впав майже до 60%, а станом на 17 листопада він становить 56,5%.

Також у Львівській ОДА заявили, що готуються до погіршення ситуації з коронавірусом. Так, на Львівщині збираються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Поки мова йде про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Додамо, що коронавірусом заразилися вже 37 970 мешканців Львівської області, 1081 людина померла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *