ОСТАННІ НОВИНИ

У яких лікарнях Львівщини лікується найбільше інфікованих коронавірусом

Вероніка Рой

|

Станом на ранок п’ятниці, 13 листопада, стаціонари у лікарня Львівщини на 59,9% заповнені хворими на коронавірусну інфекцію. Про це 13 листопада під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, наразі ситуація в області  із коронавірусною інфекцією все ж залишається напруженою. Станом на сьогодні в стаціонарах Львівщини знаходиться 2058 особи, які лікуються від коронавірусної інфекції. В реанімаційних відділеннях перебувають 156 осіб, до апаратів штучної вентеляції легень підключена 41 особа.

Найбільш заповненими є такі лікарні на Львівщині:

  • лікарня швидкої медичної допомоги Львова
  • Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих
  • Львівська обласна інфекційна лікарня
  • Центр легеневого здоров’я
  • Новояворівська міська лікарня
  • Стрийська міська лікарня
  • міська лікарня Стебника

Орест Чемерис зауважив, що кількість виїздів бригад швидкої медичної допомоги до хворих на COVID-19 та з підозрою на інфекцію досі є на високому рівні.

«Попри те, що протягом останніх днів спостерігається незначне зменшення госпіталізованих, проте тенденції достатньо тривожні. Оскільки кількість виїздів бригад швидкої медичної допомоги до пацієнтів з коронавірусом та з підозрою залишається на достатньо високому рівні – це близько 100 випадків щодоби», – розповів керівник департаменту охорон здоров’я ЛОДА.

Керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко наголошує, що сьогодні вже багато людей є інфікованими коронавірусом. Та більшість з них про це не знає, оскільки вірус виділяється ще за 2 доби до появи перших клінічних симптомів. Вона закликала мешканців Львівщини при появі симптомів, які характерні для коронавірусу, самоізолюватися та звернутись до свого лікаря.

«Якщо у вас піднялася температура, виник кашель, надзвичайно сильна загальна слабкість, відчуття важкості в грудях – не йдіть на роботу, не сідайте в маршрутку, не спілкуйтеся зі знайомими, друзями. Адже ви в цей час можете виділяти вірус і становити небезпеку для навколишніх», – додала Наталія Іванченко.

Нагадаємо, на Львівщині станом на ранок 13 листопада коронавірус підтверджено у 36 000 осіб. За минулу на COVID-19 захворіло 465 людей.

Через стрімке збільшення хворих на коронавірус, за дорученням уряду, Львівщина напрацьовує перелік локацій, де можна буде розгорнути мобільні госпіталі для хворих на коронавірус.

Такі госпіталі можуть розгорнути  у приміщеннях “Арени Львів” та у спорткомплексі Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вулиці Черемшини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *