ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині виявили ще 131 хворого на COVID-19

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок 30 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 9379 випадків інфікування коронавірусом. За останню добу виявили ще 131 нового хворого. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1134 ПЛР-тести, з них 131 – позитивний. Серед них львів`ян – 73. Наразі у черзі ще залишається  1154 проби.

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено – у 9379 осіб, 255 людей померло. 2256 пацієнтів одужало.

Зараз найбільше пацієнтів  перебуває у Львівській обласній інфекційній лікарні – 190 осіб, з них в реанімації – 5 осіб, на апаратні ШВЛ – 2 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 58 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 80 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 84 пацієнти.

Нагадаємо, Львівщина вже більше місяця є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснював, що суттєве збільшення хворих в області виникло через велику кількість проведених тестів. Також на Львівщині перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Ще у середині червня лікар-інфекціоніст Ігор Берник розповідав, що коронавірус дуже змінився, а пневмонія може розвинутись за лічені дні і при цьому без будь-яких симптомів.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Як писав Львівський портал, зі 7 липня Львівщина почала поетапне послаблення карантину. Відразу на наступний день у МОЗ заявили, що Львівська область не готова до пом’якшення карантину. Через кілька днів ситуація із захворюваністю поліпшилась, тому обласна комісія ТЕБ і НС дозволила почати другий етап послаблення карантину.

Нещодавно у ВООЗ заявили, що Львівщині потрібно посилити карантин. Також 20 липня у Міністерстві охорони здоров’я заявили, що Львівська область знову не готова послаблювати карантин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *