ОСТАННІ НОВИНИ

Як в Академії сухопутних військ тренуються майбутні розвідники

Ольга Денисяка

|

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного удосконалили програми підготовки курсантів. Відтепер у програмі – подолання смуги перешкод підрозділів військової розвідки. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Академії сухопутних військ.

 

Начальник факультету полковник Олександр Тимощук зауважив, що це черговий пілотний проєкт факультету бойового застосування військ, який впроваджують під час польового виходу у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

«Його мета не лише дати більш поглиблені знання і навички майбутнім офіцерам, а, насамперед, довести нашим курсантам, що простий піхотинець нічим не гірший від військовослужбовців десантно-штурмових військ, розвідників чи морських піхотинців», – розповів Олександр Тимощук.

Іспит для піхотинців проходив на найдовшій і одній з  найскладніших у Східній та Центральній Європі «Смузі перешкод підрозділів військової розвідки», яку лише минулого року побудували у Національній академії.

«Враховуючи це, а також той факт, що заняття проводиться у закритій лісовій місцевості, і специфіку підготовки розвідгруп, зокрема, безшумне подолання ділянки з подачею відповідних команд лише мовою жестів, пошепки, мімікою та сигналів з використанням зброї – було дозволено курсантам скинути свої захисні маски», –  сказав  Ігор Польцев.

Начальник кафедри тактико-спеціальних дисциплін факультету бойового застосування військ полковник Ігор Польцев зазначив, що сьогоднішнє заняття з розвідувальної підготовки проводили з військовослужбовцями одного підрозділу, які проживають у спільному казарменому приміщенні. Це зумовлено, насамперед, заходами з протидії проникнення у військовий колектив коронавірусної інфекції.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *