ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація в Україні дозволяє вихід з карантину з 11 травня, – Степанов

Вероніка Рой

|

В Україні епідеміологічна ситуація з коронавірусною інфекцією дозволяє почати вихід з карантину з 11 травня. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає Львівський портал.

 

За його словами, всі карантинні заходи, які були введені в Україні, дали можливість уникнути піку захворюваності на коронавірус в державі.

«Україна пішла зовсім іншим шляхом, ніж Європейські країни, такі як Іспанія, Італія. Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину. Але хочу наголосити, ми кожного дня аналізуємо ситуацію та готуємо пом’якшення карантинних заходів вже з 11 травня. Всі наші дії ґрунтуються на думки фахівців, епідеміологів та вірусологів. 11 травня ми робитимемо пом’якшення. Бо на сьогодні це дозволяє ситуація», – сказав очільник МОЗ.

Зазначимо, Міністерство охорони здоров’я закликало українців не легковажити карантином і не проводити першотравневі на природі з шашликами.

При цьому, глава МОЗ Максим Степанов наголошував, що пом’якшення карантину з 11 травня залежатиме саме від того, як українці себе поводитимуть під час тривалих травневих вихідних (1-3 травня, 9-11 травня).

Нагадаємо, через поширення коронавірусу карантин в Україні запровадили  ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив цей термін ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Після 11 травня в Україні можуть ввести «адаптивний карантин». Що це означає, читайте за цим посиланням. Але попередньо уряд планує послаблювати карантин у 5 етапів. Детальніше про них читайте тут.

Про головні умови виходу держави з карантину говорив і президент Володимир Зеленський. За його словами, Україна зможе почати плавний вихід із коронавірусного карантину, якщо відсоток хворих не зростатиме, а лікарні будуть заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на половину.

Як писав Львівський портал, коронавірусом в Україні заразилися 10 861 особа, 272 особи померли. На Львівщині виявили 454 хворих, померли 14 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *