ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський назвав дві ключові умови виходу з карантину

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зможе почати плавний вихід із коронавірусного карантину, якщо відсоток хворих не зростатиме, а лікарні будуть заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на половину. Про це від сказав сьогодні, 23 квітня, у своєму відеозверненні.

 

«Плавний вихід розпочнеться за двох ключових умов. Перша – протягом 10 днів відсоток виявлених хворих на коронавірус не змінюється або залишається в межах 5%. Друга умова – лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на половину», – пояснив президент.

Володимир Зеленський подякував українцям, які святкували Великдень вдома, але попросив громадян набратися терпіння, бо поспіх щодо виходу з карантину, на його думку, «може бути фатальним».

«Ми всі з нетерпінням чекаємо того момент, коли зможемо повернутися до свого звичного життя: зможемо вільно ходити на роботу, в парки, кінотеатри і ресторани. Але поспіх у питанні життя і здоров’я нації може бути фатальним. Тому ще трішечки терпіння і самодисципліни», – наголосив глава держави.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

За останню добу Україна встановила новий антирекорд – протягом 24 годин коронавірус виявили майже у 600 людей. Загалом станом на 23 квітня COVID-19 підхопили 7170 осіб. Найбільше хворих – у Чернівецькій області та в Києві.

Щодо Львівщини, то в області на коронавірусну інфекцію захворіли 282 людини. Епіцентом захворюваності й надалі залишається Львів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *