ОСТАННІ НОВИНИ

Карантин в Україні зніматимуть у п’ять етапів, – МОЗ

Вероніка Рой

|

Міністерство охорони здоров’я найближчим часом оприлюднить інформацію про поетапний вихід  України з карантину. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов ефірі одного з українських телеканалів, передає УП.

 

За його словами, карантин зніматимуть у п’ять етапів.

«Розроблений алгоритм, п’ять етапів, яким чином ми будемо виходити з карантину, але основний критерій – зменшення кількості захворюваності і збільшення числа тих людей, які одужали. Ми кажемо про 5 етапів, на кожному з яких ми починаємо пом’якшувати карантинні заходи: відкриття парків, відкриття тих чи інших магазинів, розширення роботи міського транспорту і таке інше. Думаю, що по кожному етапу ми найближчими днями надамо інформацію, щоб всі зрозуміли, як саме Україна виходитиме з карантину і за яких умов», – зазначив Степанов.

Він наголосив, що основним критерієм для виходу з карантину є «суттєве зменшення числа нових захворювань».

(Натисніть на зображення для збільшення)

Наразі, за словами Степанова, щоденний приріст кількості хворих становить від 7 до 12%, що є «небезпечною ситуацією, яка не дозволяє зняти карантин».

Водночас міністр висловив сподівання, що починаючи з 12 травня ситуація із захворюваністю буде така, що можна буде «пом’якшити карантинні заходи і поступово виходити з карантину».

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Також президент Володимир Зеленський назвав дві ключові умови виходу з карантину.

Як повідомляв Львівський портал, станом на 24 квітня коронавірус в Україні лабораторно підтвердили у 7 647 людей. Із них 193 особи померло, ще 601 українець встиг одужати.

Нагадаємо, на Львівщині вже підтверджено 298 випадків інфікування коронавірусом, з них 12 – летальні. Натомість 39 мешканців області одужали. Епіцентром захворюваності й надалі залишається Львів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *