ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні після 11 травня можуть впроваджувати «адаптивний карантин». Що це означає?

Вероніка Рой

|

Після 11 травня в Україні планують запровадити «адаптивний карантин», який передбачає, що в разі спалахів коронавірусної інфекції карантинні обмеження будуть посилюватися локально. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає пресслужба Кабміну.

Денис Шмигаль також поінформував, що вчора на Раді з питань економічного розвитку він мав розмову з провідними економістами, які підтримали запропонований урядом «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі спалахів інфекції в окремих регіонах карантинні обмеження будуть посилюватися саме там, а не по всій країні.

«Ми також маємо усвідомити, що навіть після відкриття всіх закладів та транспорту – маски, дезінфектори та соціальне дистанціювання – нікуди не дінуться. Відтепер це норма», – підкреслив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні ще з 12 березня запровадили карантин. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив термін ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *