ОСТАННІ НОВИНИ

За ніч у Львові коронавірус запідозрили у ще 21 людини

Ольга Денисяка

|

За ніч 22 березня на Львівщині з’явився ще 21 пацієнт з підозрою на коронавірус. Відтак в області вже 84 людини, в яких може бути COVID-19. Про це Львівському порталу повідомила лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з епідеміології Наталія Тімко.

 

За даними Львівської ОДА, нові пацієнти з міста Львова, Дрогобицького, та Стрийського, Кам’янка-Бузького районів, Тернопільської та Рівненської областей.

Відтак на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні зараз перебувають 53 особи. На самоізоляції знаходяться 30 осіб. Ще 11 пацієнтів медики виписали.

Стан усіх хворих середньої важкості або близький до задовільного. У одніїє пацієнтки наближений до важкого.

Станом на ранок 22 березня, на Львівщині з підозрою на коронавірус – 84 особи.

Загалом на Львівщині за весь час із підозрою COVID- 19 звернулися 94 особи. У 6 хворих лабораторно виявили грип. Ще у чотирьох осіб, які раніше звернулися за допомогою медиків, не виявили коронавірусної інфекції.

Коронавірус виявили наразі в однієї людини – львів’янина, який повернувся з Німеччини.

В Україні загалом підтвердили 41 випадок захворювання на коронавірус, три із них – летальні. У Житомирській області померла 71-річна жінка, яка нещодавно повернулася з Польщі та протягом тижня гостювала на Львівщині. Також від COVID-19 у Чернівецькій області померла 33-річна жінка. Також від цієї недуги померла мешканка Івано-Франківська.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він триватиме щонайменше до 3 квітня. Нещодавно у МОЗ заявили, що не виключають можливості продовження карантину.

У ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. У Львові теж суттєво посилили карантинні заходи. Так, міська комісія ТЕБ і НС вирішила від 16 березня призупинити роботу всіх закладів, окрім продуктових магазинів, аптек та АЗС. Також не працюватимуть і автостанції Львова. За тим, чи дотримуються підприємці заборони, будуть стежити поліцейські, які патрулюватимуть у кожному районі міста.

20 березня мерія Львова дозволила накладати штрафи за порушення карантину ще й деяким посадовцям та «муніципалам». Всі деталі – тут.

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *