ОСТАННІ НОВИНИ

Артилеристи навчаються уражати противника із закритих вогневих позицій

Омелян Шевчук

|

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки триває польовий вихід вихованців факультету ракетних військ і артилерії Національної академії сухопутних військ, де курсанти-третьокурсники навчаються уражати противника із закритих вогневих позицій. Водночас, паралельно працюють розвідувальні артилерійські підрозділи та взводи управління. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії СВ.

 

Для виконання вогневого завдання курсанту надається дві цілі, з яких він має обрати найбільш важливу й прийняти рішення на її ураження. Після цього йому необхідно провести розрахунки для визначення установок для стрільби, передати їх засобами зв’язку на закриту вогневу позицію і при необхідності здійснити пристрілку цілі, а згодом — і її ураження.

Цьогоріч, за словами старшого викладача кафедри ракетних військ і артилерії майора Андрія Гамарніка, завдання є досить складним, оскільки розриви відбуваються у повітрі, проте завдяки цьому ефективність ураження живої сили противника збільшується майже втричі. Такий спосіб свого часу наші воїни вдало використовували під час боїв на Савур-Могилі й обороні Донецького аеропорту.

« Хочу зазначити, що випускники останніх років на кілька голів вищі за своїх попередників, адже в Академії значно збільшено саме практичну підготовку. Вважаю, що вони досить якісно підготовлені, вмотивовані та зацікавлені. Курсанти пишаються тим, що є артилеристами і жодного байдужого серед них я тут не бачив», — говорить офіцер.

Виконання вогневих завдань із пристрілювання цілей з дистанційним підривником для старшокурсників є вінцем всього року навчання, адже це бойові стрільби, за які вони, власне, й отримають оцінки. При цьому, їх виконання проходить зі зміною у розрахунках як на командно-спостережному пункті, так і на закритій вогневій позиції, а сама стрільба відбувається з самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика» та причіпних гаубиць Д-30.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *