ОСТАННІ НОВИНИ

У Радехові створять інтерактивний простір Ігоря Білозіра

Соломія Григор'єва

|

У Радехові взялися за створення інтерактивного мистецького простору (сучасного європейського музею) Ігоря Білозіра. Про це сьогодні на прес-конференції розповіли автори ідеї, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Друзі, колеги Ігоря 18 років думали над тим, щоб створити музей артиста. І майже весь цей час ідеї крутилися довкола квартири Білозіра у Львові на вулиці Фредра. Але нещодавно було прийняте рішення, що унікальний простір можна реалізувати у Радехові — родинній колисці композитора.

За словами авторів ідеї, місцева влада з радістю сприйняла їх пропозицію і йде на зустріч, щоб зробити це місце й справді унікальним. Важливим став той момент, що під музей віддали велике приміщення в хорошому місці.

«Це приміщення ніби чекало на цей музей. Ми двічі давали його в оренду, але все було невдалим, ми розривали договори. Це ніби був якийсь символ. Це приміщення чекало музею Ігоря Білозіра. Буквально за кілька днів ми прийняли рішення про передачу Благодійному фонду Ігоря Білозіра 130 квадратних метрів приміщення кінотеатру, що розташоване на площі Ігоря Білозіра», – розповів мер Радехова Степан Коханчук.

Наразі проект ще не придуманий, але митець, художник Михайло Москаль обіцяє зробити його якомога більш інтерактивним та цікавим. Буде залучено багато фото- та відеоматеріалу, 3D-проекції та техніки.

«Коли ми почали пропонували певні приміщення, першочергово ми поставили собі ціль, щоб цей музей був цікавим. У нас досить багато музеїв є на теренах Львівщини, але ми хочемо зробити інтерактивний мистецький простір Білозіра. Люди мають прийти  і побачити цікаві, унікальні фото і відеозаписи, відвідати території караоке та аранжування, тощо. Це має бути місцем, що буде цікавим молоді з різних куточків України», – зазначив голова Радехівської РДА Тарас Калита.

На цей проект шукатимуть кошти від меценатів, спонсорів. Скільки потрібно коштів, поки не відомо, адже ще немає проектно-кошторисної документації.

Додамо, що простір хочуть створити максимум до двох років, адже він має запрацювати до 20-річчя з дня смерті композитора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *