ОСТАННІ НОВИНИ

Третині офісних працівників затримують зарплату

|

Протягом останніх півроку кожному третьому «білому комірцю» принаймні один раз затримували зарплату. У більшості випадків роботодавці просять зачекати від кількох днів до кількох тижнів. Про це Львівському порталу повідомили у Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна.

На думку українських роботодавців, 2014 рік був найскладнішим для бізнесу за останні п’ять років. Проте, незважаючи на кризу, майже дві третини компаній в України змогли вчасно платити зарплату своїм співробітникам. Опитування hh.ua показало, що найголовнішими фактором вибору роботи «білі комірці» вважають гідну й вчасну оплату праці. Тим не менше, з постійними затримками виплат зіштовхуються 12% офісних працівників. Кожного десятого просять зачекати час від часу. Ще 16% пощастило трохи більше. За останні півроку зарплату їм затримували вкрай рідко.

Найчастіше затримки бувають у сфері сільського господарства, консалтингу й у нафтогазовому секторі. Тут п’ять-шість працівників із десяти стверджують, що не отримують зарплату вчасно. Стабільно виплачують заробітну платню працівникам банків, автотрейдерам і медійникам. Сім-вісім із десяти працівників цих галузей отримують матеріальну винагороду без затримок. Значно частіше, ніж решті співробітників, зарплату затримують ТОП-менеджерам. За останні шість місяців 44% із них на собі відчули гостроту матеріального питання.

Поміж тих, кому затримують, більшості доводиться чекати недовго — кілька днів, максимум — півтора тижні. Кожен четвертий не може отримати обіцяну компенсацію від двох тижнів до місяця, починаючи зі встановленої дати виплати. А кожен п’ятий — понад місяць.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні-березні 2015 року. В опитуванні взяли участь 1825 респондентів.

HeadHunter Україна входить до складу найбільшого об’єднання рекрутингових проектів із восьми країн Європи та Азії з найширшою базою резюме на території Балтії та СНД — більше 14 млн.