ОСТАННІ НОВИНИ

70% офісних працівників підтримують заборону куріння у громадських місцях

|

35% «білих комірців» курять. Більшість – завзяті курці, і цигарка для них – найкращий спосіб розслабитися і зосередитися. У 95% опитаних є колеги, які курять, і ця шкідлива звичка дратує 38% офісних працівників. Такі дані було отримано в результаті дослідження міжнародного кадрового порталу hh.ua.

У 95% опитаних офісних працівників є колеги, які курять. У 64% випадків цю шкідливу звичку має половина або майже всі співробітники. Третина респондентів не помічали за більшістю колег пристрасті до тютюну, а ще 3% щасливчиків працюють у колективах, де не курять.

У більшості випадків законослухняні курці ходять «подихати через фільтр» або на вулицю, або в спеціально обладнану курилку. Решта свідомо порушують закон про заборону куріння в громадських місцях. 20% роблять це на сходах або біля ліфта, а 7% − в туалеті. Ще 8% курців використовують з цією метою офіс або свій кабінет.

Пристрасть до тютюну мають 35% опитаних офісних працівників. Більшість з них – це «завзяті» курці, які викурюють в день від половини пачки цигарок до пачки (а то й більше). Переважно це представники сильної статі. Ще п`ята частина курять ситуативно, залежно від настрою. Такий стиль куріння більше характерний для жінок.

Куріння під час робочого дня – це, насамперед, можливість розслабитися і відпочити (28%) або ж спосіб зосередитися, подумати (25%). 16% офісних працівників використовують цигарки, щоб поспілкуватися з колегами. І лише п`ята частина курців вважає свою пристрасть до тютюну шкідливою звичкою.

Більшість офісних працівників толерантно ставляться до своїх колег-курців. 62% опитаних лояльні до слабкостей співробітників, роздратування з цього приводу відчувають лише 39%.

Найбільше працівників-некурців дратує запах цигарок і дим. 10% опитаних скаржаться на недопалки і попіл на столах, а 7% – на відволікаючі розмови курців над головою або за спиною.

Більше половини незадоволених цигарковим димом активно пручаються засиллю курців. Вони або роблять курцям зауваження, або просять палити в інших місцях, або скаржаться на ситуацію керівництву. Деякі воліють «робити зауваження в жартівливій формі» або «знайомити курців з результатами різноманітних досліджень про куріння». Решта терплять незручності, щоб не зіпсувати відносини з колегами, або ж просто не вірять, що можуть змінити ситуацію.

Майже 70% опитаних підтримують нещодавно прийнятий закон про заборону куріння в громадських місцях. Не схвалюють цю міру лише 28% – вони, безумовно, не підтримують скасування куріння. Серед тих, хто кардинально противиться новому закону, більше половини – завзяті курці.

Дані було отримано в результаті опитування, що проходило серед зареєстрованих користувачів сайту hh.ua в січні 2013 року. В опитуванні взяли участь 3103 респонденти, серед яких 48% – чоловіки, 52% – жінки віком від 21 до 40 років.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *