ОСТАННІ НОВИНИ

У підземному туристичному маршруті покажуть, як жили львів`яни у середньовіччі

|

Автори ідеї підземного туристичного маршруту хочуть за допомогою новітніх технологій та автентичного оточення показати, як насправді жили у Львові в епоху, коли не було електрики та інтернету. Про це сказав журналістам експерт проекту, заступник директора інституту «Укрзахідпроектреставрація» Роман Могитич.

«Моє бачення полягає в тому, що майбутню експозицію треба базувати на тому, як жили люди в середньовіччі і робити це за допомогою сучасних технологій, які дадуть відвідувачам можливість стати ледь не безпосередніми учасниками подій тих часів» – каже Р. Могитич.

Він пропонує влаштувати мультимедійну частину екскурсії в пивницях Ратуші, де для цього є всі технічні можливості. Підземна частина Ратуші буде практично серединою цього маршруту, а починатиметься він від площі перед Успенською церквою — там є майже готовий вхід у підземне місто. Відтак по пивницях шлях ітиме до площі Ринок, а вже звідти — до костелу єзуїтів і далі, до русла Полтви. Там, поблизу оперного цей маршрут міг би й закінчуватися. Його приблизна довжина —800 метрів, а тривалість екскурсії — до трьох годин.

Водночас начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко зауважила, що сам проект потребує значних коштів і доволі багато часу. Про суми коштів поки важко говорити, адже не розроблено проект і кошторис маршруту — на шляху можуть виникнути несподівані труднощі. Крім того, маршрут не може пролягати через приватизовані пивниці, а тільки ті, що є комунальною власністю. Щодо часу, то підземну частину площі Ринок у Кракові облаштовували приблизно шість років, каже Лілія Онищенко, а роботи на аналогічних маршрутах у Ряшеві тривали 17 років.

Як повідомялося, у Львові тривають розробки проектно-кошторисної документації для першого підземного туристичного маршруту в рамках проекту «Підземний Львів».

Фото: Львівський портал

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *