ОСТАННІ НОВИНИ

Писарчук вірить, що у парламенті навчаться шукати порозуміння

|

Голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук сподівається, що у новому парламенті переможе тверезий розум і політичні опоненти зможуть знайти порозуміння. Про це він зазначив у коментарі «Львівському порталу».

«Думаю, що ейфорія пройде і тверезий розум переможе. Хочеться вірити у те, що лідери депутатських фракцій зрозуміють – важливішим є не так задоволення власних політичних амбіцій, як можливість виходу зі складної ситуації. Важливо разом «вигребти» з тієї соціально-економічної кризи, в якій зрештою зараз перебуває не тільки Україна, а загалом весь світ. Іншого виходу, як шукати порозуміння, думати про майбутнє держави, про майбутнє своїх дітей – нема. Якщо ж переможе жадоба влади чи амбіції зайняти президентське крісло у 2015 році і ми втратимо два з половиною роки на протистояння у Верховній Раді, то горе буде й тим політикам і народу України», – сказав П.Писарчук.

Він додав, що зважаючи на перші засідання Верховної Ради з бійками та протистояннями, ейфорія від успіху на виборах охопила не лише новачків у парламенті (представників ВО «Свобода» – ред.), але й парламентарів з досвідом. Водночас політик уточнив, що попри все Партія регіонів готова до діалогу й пошуку порозуміння.

«Думаю, зараз ще ейфорія у всіх… Але як би народ критично не оцінював Партію регіонів, у плані зрілості ця партія відрізняється. Зрештою, я не заперечую, що можливо й справді є за що критикувати. Розумію, що там також є екстремісти і присутнє бажання монополізувати владу, є невміння слухати своїх опонентів і не завжди вміють шукати компроміси, але радикалізму, який ми бачимо від новоявлених парламентарів все таки у Партії регіонів немає. Там є розуміння того, що треба шукати компромісу. І для цього у президента є достатньо політичної волі. Він постійно наголошує: «Наша рука простягнута». На жаль, українська політика поки що не засвоїла уроків демократії. І українській політиці бракує будівничих. Тих, хто вмів би, хотів би, знав, як це треба робити – будувати державу. І парламенту завдання – не сіяти розбрат чи подавати сигнали агресії в суспільство, а творити закони, які зможуть розвивати державу. Треба вчитись», – додав П.Писарчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *