ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти обласну адміністрацію не пікетували

|

Обіцяного пікету під стінами обласної адміністриції не відбулося. Питання щодо реорганізації та перейменування Всеукраїнської державної вищої школи художнього моделювання вдалося вирішити полюбовно. Щоправда під стіни прийшло близько сорока невдоволених студенток і кілька батьків, але вони відійшли від головного входу і один з представників батьківського колективу таки переконав дівчат йти на навчання і не гаяти час на пікети. Жодних гасел і тренспарантів теж не було.

Як повідомив представник батьківського колективу Петро Глинський, учора батьки узгодили всі суперечливі питання з головою комітету профтехосвіти Мирославом Сорокою та начальником ГУ освіти на науки Михайлом Брегіном. „Фактично, школа перейде під крило Львівської державної академії мистецтв, на що вже є згода ректора академії“ – зазначив він, – „Це не пониження рівня освіти“. Батькам порадили створити наразі коледж з трьох закладів – ПТУ №4, ПТУ №28 і вищої школи художнього моделювання. З першого липня, коли набуде чинності наказ Міністра освіти буде створено статут для створення на базі трьох навчальних закладів коледжа. Водночас, П. Глинський наголосив, що акдемія пообіцяла узгодити деякі деталі і плани, які мають розбіжності. „Студенти, які випускатимуться вже наступного року отримуватимуть дипломи молодшого спеціаліста – бакалавра“. У цій ситуації батьки настроєні рішуче, вони обіцяють контролювати процес і, у разі невиконання якихось пунктів, збурювати маси.

Нагадаємо, це вже другий пікет, чи то пак, спроба пікетувати обласну адміністрацію студентами цієї вищої школи. Вперше це відбулося дванадцятого травня коли під стіни адміністрації прийшли невдоволені студентки Всеукраїнської державної вищої школи художнього моделювання, які протестували проти реорганізації і перейменування цього закладу на Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти. Боротися за свої права обіцяли навіть у судовому порядку. Того дня їм запропонували прийти на зустріч з заступником голови ЛОДА з питань політико-правової та гуманітарної сфери Володимиром Геричем та пошукати якогось компромісу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *