ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівська мрія»: як захистити інтереси власників квартир і хто може добудувати комплекс

Новини компаній

|

Господарський суд Львівської області визнав недійсним договір про будівництво житлового комплексу на місці колишнього військового містечка на вул. Княгині Ольги, 1-5, укладений у 2016 році між Міноборони та ТзОВ «Енерджі Плюс Україна». Суд визнав, що договір був укладений із порушеннями та підписаний не уповноваженим посадовцем. В межах угоди між Міноборони та компанією «Енерджі Плюс Україна» на вул. Княгині Ольги мали збудувати житловий комплекс, повідомляє Zaxid.net.

На ділянці загальною площею 6,3 га на вул. Княгині Ольги, 1-5, де колись було військове містечко №1, кілька років тому тодішній міністр оборони доручив керівнику Західного управління капітального будівництва розробити документи на цю ділянку Міноборони та провести конкурс на інвестора для будівництва житлового комплексу. «Енерджі плюс Україна» виграла конкурс і взяла підрядником будівництва «Львівську мрію», яка в 2019 році почала будувати однойменний ЖК. У тому ж році Державне бюро розслідувань почало розслідування через будівництво ЖК «Львівська мрія». Бо при укладенні договору із забудовником про користування земельною ділянкою на території військового містечка посадовці Західного управління капітального будівництва Міноборони вийшли за межі своїх повноважень.

Через це будівництво Спеціалізована прокуратура Західного регіону звернулася до суду з вимогою скасувати договір між Міноборони та ТОВ «Енерджі Плюс Україна». В 2021 році Західний апеляційний господарський суд визнав недійсним договір про будівництво ЖК на території колишнього військового містечка №1. Водночас, іншим провадженням, прокуратура намагалась повернути землю в держвласність, оскільки землю Міноборони передали під будівництво з порушеннями. Прокуратура просила суд зобов’язати «Енерджі плюс Україна» демонтувати паркан на вул. Княгині Ольги, 1-5 та звільнити земельну ділянку. Враховуючи обставини справи, суддя Господарського суду Олеся Галамай повторно визнала недійсним договір про будівництво житлового комплексу на вул. Княгині Ольги, 1-5, укладений у 2016 році між Міноборони та ТзОВ «Енерджі Плюс Україна». Це рішення можна оскаржити в апеляції.

Втім, кажуть експерти львівського будівельного ринку, усі судові рішення та баталії не враховують інтересів власників квартир, які таки віддали свої кошти і вклали їх у «Львівську мрію». Що робити кільком сотням людей – наразі невідомо. Водночас у разі закінчення судових дій, прогнозують експерти, є лише одна будівельна компанія у Львові, яка може достойно завершити цей проєкт і довести його до законного і логічного фіналу. Можливо, вже час цій компанії «включитися» у справу і допомогти людям отримати омріяне житло?

Редакція Львівського порталу не завжди поділяє думки, висловлені в авторських чи рекламних текстах, та готова надати усім сторонам можливість аргументованої відповіді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *