ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні заборонили проросійську партію «Наш край»

Олег Дерев'янко

|

У середу, 19 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги Міністерства юстиції та заборонив діяльність проросійської політичної партії «Наш край» в Україні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Судової влади України.

Крім того, майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

Довідка

«Наш край» – це проросійська політична партія в Україні, створена переважно з вихідців раніше забороненої проросійської «Партії регіонів». Юридично її зареєстрували 23 серпня 2011 року під назвою «Блокова партія», але у 2014 році перейменували у «Наш край».

Як зазначає hromadske, частина політиків від цієї партії перейшли на бік окупантів на Донеччині та Луганщині.

У 2015 році у Львові Комітет виборців України зафіксував випадки непрямого підкупу виборців. Зокрема, партія «Наш край» проводила безкоштовні навчання верхової їзди для дітей і батьків. Очевидно, всі ті речі супроводжувалися активною агітаційною кампанією партії.

Також у 2020 році кандидат у депутати Львівської міськради від партії «Наш край» Євгеній Лозинський програв апеляцію, якою хотів домогтися, аби вибори до мерії Львова визнали незаконними.

У 2022 році голову партії «Наш край» та його спільника спіймали на торгівлі «прохідним» місцем у списку до Верховної Ради. За статус нардепа вони вимагали 2,5 млн доларів

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *