ОСТАННІ НОВИНИ

У Марселі відбувся вечір українського та французького документального кіно про війну в Україні

Олег Дерев'янко

|

Благодійний Фонд Гуманітарні ініціативи разом з асоціаціями Courage UA La Ciotat, Valeriia Marée, David San, AFUCA та Єва Райська організували покази документальних фільмів про війну в Україні для французької аудиторії. Про це повідомляє Бомок.

«Ми намагаємось продовжувати говорити французькій аудиторії, що війна в Україні продовжується. І щоденно гинуть люди», – зазначили у Благодійному Фонді Гуманітарні ініціативи.

Фільм, який відкрив вечір – документальна стрічка українського режисера та воїна ЗСУ Павла Дідула «Бути разом». Щемкий і важливий фільм про Героя України – Дмитра Пащука, який віддав життя за свою країну, дім, сім’ю, землю.

«Після перегляду стрічки французькі глядачі мали дуже сильні власні рефлексії. Фільм, який пронизує до самого серця», – додали у благодійному фонді.

Завершили вечір документальною стрічкою французького режисера Дамєна Кастери «Свобода ніколи не вмирає», яка оповідає про те, як в час війни люди культури, митці, волонтери продовжують допомагати своїй країні.

«Ця документальна робота також залишила безліч рефлексій та фідбеку від глядачів. Важливо, що саме через документальний жанр ми можемо ще більше і ще глибше говорити про Україну, про наш спротив, про наше бажання бути вільними у своїй країні. Спільною працею був невеличкий вернісаж і буфет. Дякую всім, хто був з нами. Та всім, хто своєю присутністю долучився до промоції української культури у Франції», – підсумували у фонді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *