ОСТАННІ НОВИНИ

ISW пояснив, навіщо рф звинувачує українських військових і посадовців країн НАТО у злочинах

Олег Дерев'янко

|

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають заочні обвинувачення росією українських військовослужбовців і військових посадовців у злочинах намаганням запровадити російське федеральне законодавство за межами своєї юрисдикції й натяком на те, що Україна не повинна існувати як незалежна держава. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

«Російський уряд заочно звинувачує українських військовослужбовців і військових чиновників у злочинах, намагаючись запровадити російське федеральне законодавство за межами своєї юрисдикції та натякаючи на те, що Україна не повинна існувати як незалежна держава», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається в огляді, міністерство внутрішніх справ росії 18 червня оголосило колишнього заступника міністра оборони України Петра Мехеда та колишнього заступника начальника Генштабу України Віктора Бокія в російський розшук і заочно звинуватило їх у невизначених воєнних злочинах.

При цьому 17 червня слідчий комітет росії ухвалив рішення про заочне затримання українського командира за звинуваченням у тому, що він допоміг збити російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 у лютому 2024 року, що є законним актом війни і нормальною подією для двох воюючих держав.

Раніше російське мвс абсурдно оголосило в розшук кількох чиновників з більшості країн-членів НАТО на західному фланзі за порушення різних російських законів, в той час, як ці чиновники перебували у своїх країнах, де російське законодавство не має юрисдикції.

Так само російські офіційні особи тимчасово оголосили в розшук президента України Володимира Зеленського, командувача Сухопутних військ України Олександра Павлюка і колишнього президента України Петра Порошенка за нібито порушення російського законодавства, в той час, як ці посадові особи перебували за межами росії.

«ISW продовжує вважати, що рішення Росії оголосити в розшук західних посадовців за порушення російських федеральних законів за межами Росії є частиною її зусиль, спрямованих на порушення суверенітету країн-членів НАТО і виправдання можливої майбутньої російської агресії проти НАТО», – додали аналітики.

Вони також зазначили, що переслідування Кремлем українських військовослужбовців і політичного керівництва, які беруть участь у цілком законній оборонній війні проти вторгнення іноземної держави, є подібним до переслідування внутрішніх терористів. Це підкреслює стійке переконання росії в тому, що українська держава не існує як політична одиниця, відокремлена від росії, і не повинна існувати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *