ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою з касетним боєзарядом

Ольга Денисяка

|

Правоохоронці встановили, що удар по Одесі ввечері 29 квітня росіяни здійснили балістичною ракетою «Іскандер» із касетним боєзарядом. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

За даними генпрокурора Андрія Костіна, удар було здійснено балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети.

«Росія цинічно нехтує усіма нормами міжнародного гуманітарного права. Вчора ввечері ворог підступно атакував Одесу. П’ятеро людей загинуло, понад 30 було травмовано. Серед постраждалих двоє дітей та вагітна жінка. П’ятеро поранених у вкрай важкому стані. Удар було здійснено балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети. Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами зс рф свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців», – йдеться в повідомленні.

Станом на ранок 30 квітня відомо про 5 загиблих та понад 30 поранених унаслідок російського удару.

Нагадаємо, вечері 29 квітня російські війська атакували Одесу. Внаслідок удару пошкоджена цивільна інфраструктура: житлові будинки та палац Одеської юридичної академії, більш відомий як «Замок Гаррі Поттера».

30 квітня в Одеській області оголосили день жалоби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *