ОСТАННІ НОВИНИ

Планова ротація підрозділів триває попри тиск окупантів, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на те, що російські окупанти продовжують атакувати, в Силах оборони України відбувається планова ротація, аби військові після тривалого перебування на фронті змогли відпочити. Про це йдеться в заяві Генштабу, опублікованій 12 квітня.

«Триває планова ротація підрозділів, які з початку повномасштабного вторгнення виконували завдання в районах бойових дій. Попри те, що російські окупанти продовжують тиснути на багатьох напрямках, знайдені можливості для почергової відправки бригад на відпочинок», – вказано у повідомленні.

Водночас у Генштабі додають, що працюють над посиленням тих бригад, які продовжують виконувати бойові завдання на фронті. На підмогу скеровують, зокрема тих військових, які офіційно числились у певних підрозділах, але досі не брали участі у бойових діях.

«Таке рішення вдалось ухвалити, зокрема, і після перегляду чисельності певних підрозділів, які не беруть участі у бойових діях. Вивільнені тисячі військовослужбовців були спрямовані до бойових частин. Цей процес триватиме і далі», – наголошують у Генштабі.

Нагадаємо, про запуск ротації з передової заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський ще в середині березня.

Крім того, генерал провів аудит в армії, після якого стало відомо, що наразі Україні не потрібно мобілізовувати 500 тисяч людей до війська. Частину бійців, необхідних для боротьби з окупантами, знайшли серед формувань, військові яких за два роки війни так і не були на фронті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *