ОСТАННІ НОВИНИ

Спікер Джонсон обговорює допомогу Україні з Білим домом і поїде «консультуватись» до Трампа

Маркіян Рой

|

Спікер Палати представників США Майк Джонсон веде переговори з Білим домом, готуючись до просування через Палату представників допомоги для України, а також Ізраїлю. Про це заявив провідний республіканець Палати представників Стів Скаліз, пише Європейська правда.

Скаліз повідомив журналістам, що Джонсон обговорював з офіційними особами Білого дому пакет, який буде відрізнятися від запропонованого Сенатом 95-мільярдного пакета підтримки і включатиме кілька вимог республіканців.

«Домовленості не було досягнуто. Очевидно, що домовленість має бути досягнута не лише з Білим домом, але й з нашими власними членами», – сказав Скаліз.

Крім того, спікер-республіканець має намір у п’ятницю поїхати до клубу колишнього президента США Дональда Трампа Мар-а-Лаго у Флориді для зустрічі.

Джонсон протягом останніх тижнів консультувався з ним щодо фінансування України, щоб заручитися його підтримкою – або принаймні щоб не дати йому відкрито виступити проти цього пакета, підкреслює агентство.

Сенатор Марквейн Маллін, республіканець з Оклахоми, заявив цього тижня, що вони з Трампом «глибоко» обговорили з Джонсоном шляхи просування допомоги Україні.

Невідомо, чи висловить Трамп якусь політичну підтримку пакета, але Маллін сказав, що сподівається на підтримку колишнього президента, особливо зараз, коли на кону стоїть робота Джонсона.

Як повідомляв Львівський портал, схвалення Конгресом США понад 60 мільярдів доларів допомоги для України наразі блокують республіканці в Палаті представників. Білий дім неодноразово застерігав, що це суттєво шкодить військовим зусиллям Києва на полі бою.

Зокрема, Білий дім звинуватив саме бездіяльність Конгресу у тому, що Україна втратила Авдіївку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *