ОСТАННІ НОВИНИ

В Червонограді навчатимуть спеціалістів «зеленої» енергетики

Наталя Дуляба

|

У Червонограді відкрили навчально-практичний центр, де готуватимуть електромонтерів, що спеціалізуються на «зеленій» енергетиці. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Цей навчально-практичний центр створили на базі Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею. Він спеціалізуватиметься саме на відновлювальній енергетиці.

«У НПЦ “Відновлювальної енергетики” навчатимуть монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики, монтажу опорних частин, кріплень систем відновлювальної енергетики, монтажу обладнання систем відновлювальної енергетики, налагодженню, перевірки та запуску систем відновлювальної енергетики, обслуговуванню та ремонту систем відновлювальної енергетики», – йдеться у повідомленні.

На створення навчального закладу витратили 12,6 млн грн, половину з цієї суми профінансувало німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ. Із бюджету області доклали 4,6 млн грн, громада дала ще 1,3 млн грн, а ще понад 0,5 млн грн – гроші зі спецфонду ліцею.

Досвід створення такого навчального проєкту згодом планують розширити на інші області України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *