ОСТАННІ НОВИНИ

США та союзники подвоять зусилля для пошуку ресурсів для України, – Блінкен

Наталя Дуляба

|

Держсекретар США Ентоні Блінкен за результатами зустрічей у штаб-квартирі НАТО заявив, що США та союзники мають намір подвоїти зусилля щодо пошуку ресурсів, яких потребує Україна. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Що стосується запасів обладнання, предметів постачання, то так, ми – одна з речей, про які ми говорили сьогодні, – уважно подивилися на те, що можна надати. Ми знаємо потреби: засоби ППО, артилерія, боєприпаси. Тому я вважаю, виходячи з того, що я почув сьогодні, що всі, включаючи Сполучені Штати, збираються подвоїти зусилля і, при необхідності подвоїти зусилля щодо пошуку ресурсів, яких Україна продовжує потребувати», – сказав Блінкен на брифінгу у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

За його словами, ухвалення Конгресом США пакету допомоги для України – «це найважливіше і найтерміновіше».

«Це буде найбезпосереднішим та найважливішим джерелом додаткових коштів, які потрібні Україні, щоб допомогти їй продовжувати захищатися від російської агресії», – додав держсекретар.

Крім того, США обговорюють із союзниками та партнерами по НАТО, що може бути зроблено, щоб Україна мала необхідні їй ресурси як найближчим часом, так і в майбутньому, наголосив він.

«Тому що в той час, як ми працюємо над вирішенням цих невідкладних питань, ми також працюємо разом над створенням майбутніх сил, які зможуть стримувати агресію та захищатися від неї, якщо це буде потрібно», – зазначив Блінкен.

Також він зазначив, що понад 30 країн уже підписали або перебувають у процесі переговорів та підписання двосторонніх угод з Україною у сфері безпеки.

«І ми самі, Сполучені Штати, працюємо над нашою власною двосторонньою угодою. Але ми також розглядаємо роль, яку НАТО може і має згодом грати в підтримці України, і це постійна дискусія, яку ми вестимемо найближчими тижнями», – сказав Блінкен.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, схвалення Конгресом США понад 60 мільярдів доларів допомоги для України наразі блокують республіканці в Палаті представників. Білий дім неодноразово застерігав, що це суттєво шкодить військовим зусиллям Києва на полі бою.

Зокрема, Білий дім звинуватив саме бездіяльність Конгресу у тому, що Україна втратила Авдіївку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *