ОСТАННІ НОВИНИ

Білий дім звинуватив Конгрес у бездіяльності, через яку Україна втратила Авдіївку

Андрій Котенський

|

У Білому домі заявили, що Україна втратила Авдіївку через бездіяльність Конгресу США у бездіяльності. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Крбі підкреслив, що українська сторона протягом кількох місяців могла стримувати атаки окупаційних військ РФ, поки в неї не почали закінчуватись боєприпаси.

«Особливо артилерійські види боєприпасів, необхідні для того, щоб завадити російським силам досягти українських оборонних ліній і захопити ці позиції», – зазначив представник Білого дому.

Він наголосив, що рішення України вийти з Авдіївки не пов’язане браком мужності або військового управління, тактичної сміливості чи бойових навичок ЗСУ.

«Це сталося через бездіяльність Конгресу. І ми попереджали Конгрес, що в разі його бездіяльності Україна зазнає втрат на полі бою, що і сталося», – підкреслив Кірбі.

Він також назвав «мудрим» рішення українського командування відвести війська з Авдіївки, аби передусім зберегти людські ресурси, які є найціннішими у війні з Росією.

У цьому зв’язку представник Білого дому закликав законодавців у Палаті представників забезпечити якомога швидше надходження зброї та боєприпасів до українських військових.

Перед цим з подібною заявою виступив глава МЗС України Дмитро Кулеба, який наголосив на дефіциті озброєння в українському війську через відсутність рішення Конгресу США про додаткову допомогу Україні.

Як відомо, Конгрес США вже кілька місяців не може схвалити додаткову допомогу Україні через відсутність компромісу з боку республіканців у Палаті представників щодо врегулювання міграції на кордоні з Мексикою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *