ОСТАННІ НОВИНИ

Ексраднику Офіса президента Шилі визначили заставу

Наталя Дуляба

|

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому раднику Офіса президента України Артему Шилі у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 30 млн грн застави. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Запобіжний захід Артему Шилу, якого підозрюють у розкраданні коштів «Укрзалізниці», слідчий суддя ВАКС призначив 4 квітня. Фігурант справи перебуватиме під вартою до 31 травня включно, втім він може внести 30 млн грн застави.

Як додають у Центрі протидії корупції, такий запобіжний захід призначила суддя Катерина Сікора.

«Якщо Шила внесе заставу, то він повинен буде не відлучатися з Києва, не спілкуватися з іншими підозрюваними, з працівниками СБУ та іншими особами, зокрема Єрмаком, Татаровим, Камишіним, Кубраковим з приводу обставин кримінального провадження. Він також повинен утримуватися від відвідувань приміщень «Укрзалізниці», Офісу президента, здати закордонні паспорти, носити електронний браслет», – йдеться у повідомленні ЦПК.

Суть справи

На початку квітня НАБУ та САП заявили про викриття зловмисників, які розікрали 94,8 млн грн на закупівлях трансформаторів для «Укрзалізниці». Правоохоронці затримали лідера угруповання, співорганізатора та двох учасників.

За даними журналістів, очолив цю «схему» колишній радник Офісу президента України Артем Шило.

Слідство встановило, що саме він скерував в «Укрзалізницю» листа «Щодо загроз державній безпеці», який став підставою для відхилення пропозицій інших учасників закупівлі зі значно вигіднішими цінами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЦПК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *