ОСТАННІ НОВИНИ

До винесення вироку Князєв не зможе працювати суддею

Наталя Дуляба

|

Ексголова Верховного Суду України Всеволод Князєв не зможе здійснювати правосуддя, допоки йому не винесуть вирок або не закриють кримінальне провадження. Відповідне рішення 4 квітня прийняла Вища рада правосуддя, повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Всеволода Князєва відсторонили від здійснення правосуддя до набрання вироком суду законної сили або до закриття кримінального провадження.

Зазначимо, що на початку лютого ексголову Верховного Суду відстороняли від можливості вести суддівську практику лише на два місяці.

Передісторія

Голову Верховного Суду України Всеволода Князєва затримали у травні 2023 року на хабарі у 2,7 млн доларів.

За версією слідства, за ці гроші він мав винести рішення у справі, пов’язаній з олігархом Костянтином Жеваго. Цю корупційну схему вдалося викрити завдяки проникненню детектива НАБУ під прикриттям всередину злочинного угруповання. Детальніше про справу читайте за цим посиланням.

Після затримання Князєва взяли під варту із можливістю внесення 107 млн грн застави. Втім її розмір зменшували сім разів поспіль. На початку 2024 року Всеволод Князєв, за якого внесли 18,16 млн грн застави, все-таки вийшов із слідчого ізолятора.

Як відомо, сам Князєв скаржився, що через арешт всього майна та рахунків він немає коштів навіть на те, щоб оплатити у СІЗО доступ до Інтернету.

У жовтні торік правоохоронці завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього голови Верховного Суду. Обвинувальний акт скерували до суду лише у березні 2024-го. Вироку ще немає.

Тим часом адвокату, який разом із Князєвим погорів на хабарі, суд дав умовний термін.

Додамо, що Всеволод Князєв був головою Верховного Суду з 1 грудня 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *