ОСТАННІ НОВИНИ

Байден призначив спецпредставницю з економічного відновлення України

Наталя Дуляба

|

Президент США Джо Байден призначив Пенні Пріцкер спеціальною представницею з питань економічного відновлення України. Вона походить з родини українських емігрантів. Про це повідомляє Європейська правда.

Байден оголосив про призначення спецпредставницею з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер – досвідчену держслужбовицю і колишню міністерку торгівлі з «глибокими родинними зв’язками з Україною». Вона походить з родини, яка емігрувала з України до США у ХІХ столітті.

«Пріцкер як спецпредставник принесе на цю посаду свій багаторічний досвід та експертність. Працюючи у взаємодії з владою України, нашими союзниками і партнерами, міжнародними фінансовими установами і приватним сектором, вона стане драйвером зусиль США для відбудови української економіки. Це буде включати мобілізацію державних та приватних інвестицій, окреслення пріоритетів для донорів, роботу над відкриттям експортних ринків та підприємств, які закрилися через варварські російські атаки та руйнування», – заявив президент США.

Пріцкер також працюватиме з іншими міжнародними партнерами України, у тому числі через координаційну платформу G7, аби дії різних країн доповнювали і підсилювали одне одного.

«Спецпредставниця Пріцкер допоможе уряду України впроваджувати реформи, необхідні для посилення економіки, а також працюватиме з Україною, щоб допомогти гарантувати, що коли Україна розпочне відбудову, вона відновиться сильнішою», – додав Байден.

Джо Байден додав, що США зберігають незмінне зобов’язання допомагати Україні захищати свою свободу.

«Хоробрий народ України надихнув світ своєю стійкістю та рішучістю, і, як підтверджує ця заява, США зберігають зобов’язання стояти поруч з ними, стільки, скільки буде потрібно», – заявив президент США.

Як пише видання, Пенні Пріцкер представляє впливову емігрантську родину Пріцкерів, відому своєю громадянською позицією та філантропією. Вона є однією з найбагатших родин США зі спільним статком, що сягає 37 млрд доларів. Статок самої Пенні Пріцкер оцінюють у понад 3 млрд доларів.

Родичі Пріцкер були власниками зерносховищ на Київщині, але наприкінці XIX століття вони були змушені втікати через погроми, які тоді відбувались в Російській імперії.

Як розповіла сама Пенні Пріцкер, до її повноважень, зокрема, входитиме робота з українським урядом, з приватним сектором, західними партнерами України. Також вона фокусуватиметься на прозорості та підзвітності відбудови – на змінах правоохоронних органів, судової системи, у сфері боротьби з корупцією, управління держпідприємствами тощо.

«США зосереджені на задоволенні потреб України зараз, а також на довгостроковому відновленні та безпеці України. Я маю на увазі не лише адміністрацію: те саме лунає від членів Конгресу з обох флангів. Є двопартійна підтримка довгострокової допомоги Україні. Однак для того, щоби отримувати кошти від Сполучених Штатів, тепер будуть певні умови. Це не повинно дивувати нікого в Україні. Причина – те, що наш уряд хоче бачити, як Україна досягає прогресу в різних сферах. Ми хочемо бачити середовище, сприятливе для приватних інвестицій», – сказала спецпредставниця з питань економічного відновлення України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *