ОСТАННІ НОВИНИ

ДБР змінило підозру військовому, який подарував гранати помічнику Залужного

Маркіян Рой

|

ДБР завершило розслідування щодо офіцера з Апарату головнокомандувача ЗСУ Андрія Тимченка, який подарував гранати помічникові Валерія Залужного Геннадію Частякову. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Як встановили слідчі, офіцер 6 листопада 2023 року передав загиблому вибуховий «подарунок» з гранатами на честь дня народження. У ДБР кажуть, що він не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що присутні в робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої.

Як наслідок, під час розпакування «подарунка» вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений, що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син зазнав тяжких тілесних ушкоджень.

Фігурантові змінили підозру: спершу його справу класифікували лише за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України — незаконний збут бойових припасів, за що загрожує до 7 років ув’язнення.

Зараз офіцеру повідомили про підозру у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119 , ст. 128 КК України). Санкція цих статей предбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Зазначається, що після ознайомлення стороною захисту та потерпілими з матеріалами досудового розслідування справу передадуть до суду.

Нагадаємо, що 6 листопада, у свій День народження від вибуху гранати загинув Геннадій Частяков – помічник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Правоохоронці попередньо встановили, що помічник головнокомандувача ЗСУ Геннадій Частяков загинув у власному домі, висмикнувши кільце із подарованої гранати західного зразка.

Чоловік, який подарував помічнику головкома ЗСУ Геннадію Частякову бойові гранати, стверджує, що попереджав про їхню справжність. Державне бюро розслідувань повідомило йому про підозру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *