ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловік, який подарував гранати помічнику Залужного, попереджав, що вони бойові, – МВС

Наталя Дуляба

|

Чоловік, який подарував на уродини помічнику головкома ЗСУ Геннадію Частякову бойові гранати, стверджує, що попереджав про їхню справжність. Наразі слідство схиляється до версії нещасного випадку. Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Мар’яна Рева в ефірі національного телемарафону.

«Граната, яка вибухнула в руках загиблого, була подарунком. Він був у вигляді коробки, всередині знаходилась пляшка алкоголю та шість гранат. У нас є свідчення цієї особи, яка подарувала цей презент. Як говорить сам цей чоловік, він подарував ці гранати, зауваживши, що гранати є дійсно бойові, щоб колега звернув на це увагу. Але, очевидно, загиблий ці слова не сприйняв всерйоз, і, на жаль, ми маємо таку жахливу трагедію», – сказала вона.

Процесуальний статус чоловіка, який подарував Геннадію Частякову бойові гранати, наразі ще не визначений. Самі боєприпаси вилучили, невдовзі їх скерують на експертизу. Крім того, слідство має з’ясувати шляхи надходження цих гранат.

«Тобто попереду ще великий комплекс слідчих дій. Але за цією інформацією, яка зібрана наразі, ми можемо стверджувати, що це був саме нещасний випадок, саме необережне поводження з боєприпасом», – зауважила Мар’яна Рева і додала, що не виключено, що в ході розслідування та збору нових доказів справу можуть перекваліфікувати.

У спецпрокуратурі в сфері оборони Центрального регіону додали, що кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з боєприпасами) ККУ.

Нагадаємо, 6 листопада у власному домі біля Києва від вибуху гранати загинув 39-річний Геннадій Частяков, який був помічником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Відомо, що вибух стався під час відкриття одного з пакунків, подарованих з нагоди уродин військового. Важке поранення дістав його 13-річний син, у перебуває у лікарні. Також незначне поранення отримала й 11-річна донька, але госпіталізації вона не потребувала.

За першочерговими даними слідства, Геннадію Частякову подарували ящик із гранатами західного зразка та пляшкою алкоголю. Вдома син зацікавився пакунком і взяв одну з гранат, втім батько відібрав її у нього. Проте чоловік сам висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

У кабінеті військового, який подарував гранати Геннадію Честякову, провели обшуки й вилучили два аналогічних боєприпаси.

Сам Валерій Залужний, коментуючи трагедію, заявив, що Частяков був не лише його помічником, а й близьким другом та надійним плечем. Військовий присвятив своє життя Збройним Силам України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: прокуратура, УП, Facebook Анатолія Штефана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *