ОСТАННІ НОВИНИ

В МВС розповіли перші деталі загибелі помічника Залужного

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці попередньо встановили, що помічник головнокомандувача ЗСУ Геннадій Частяков загинув у власному домі, висмикнувши кільце із подарованої гранати західного зразка. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Під час першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати, що в день трагедії, 6 листопада, в Геннадія Частякова був День народження. Він прийшов додому у селі Чайки Київської області і почав показувати рідним подарунки, які отримав на роботі від колег та знайомих.

«Дістав [Частяков] подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце.  Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух», — сповістив Ігор Клименко.

В квартирі поліцейські знайшли ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

Водночас правоохоронці вже знайшли Колегу-військовослужбовця, який подарував такий подарунок Геннадію Частякову. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще дві аналогічні гранати.

Глава МВС закликав українців не поширювати неофіційну інформацію, а дочекатись результатів слідства.

Нагадаємо, 6 листопада у власному домі біля Києва від вибуху гранати загинув 39-річний Геннадій Частяков, який був помічником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Відомо, що вибух стався під час відкриття одного з пакунків, подарованих з нагоди уродин військового. Також важке поранення дістав його 13-річний син.

Сам Валерій Залужний, коментуючи трагедію, заявив, що Частяков був не лише його помічником, а й близьким другом та надійним плечем. Військовий присвятив своє життя Збройним Силам України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Анатолія Штефана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *