ОСТАННІ НОВИНИ

Росіянам не вдається блокувати Куп′янськ, – Сирський

Ольга Денисяка

|

Ворог продовжує вести активні наступальні дії в Куп’янському лісі, намагаючись прорвати оборону українських військ і просунутися в напрямку Куп’янська, Силам оборони вдається знищувати наступальний потенціал росіян, повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський, пише Інтерфакс-Україна.

«На куп’янському напрямку ситуація залишається складною. Ворог продовжує вести активні наступальні дії в Куп’янському лісі, намагаючись прорвати оборону наших військ і просунутися в напрямку міста. Інтенсивні бойові дії на цьому напрямку розпочалися в жовтні 2023 року, і відтоді тут ні на день не вщухає жорстка боротьба. Противник щодня штурмує населені пункти, обстрілює їх з артилерії та використовує авіацію. Зараз штурми наших позицій ворог здійснює в районі Синьківки з метою подальшого блокування Куп’янська», – сказав Сирський.

Він наголосив, що командири та штаби наших частин добре володіють ситуацією, постійно здійснюють розвідку, аналізують дії противника та ухвалюють усі необхідні рішення.

«Наші воїни дають адекватну відсіч ворогу і руйнують його плани. Загострення на цьому напрямку відбуваються постійно, але нашим Силам оборони вдається знищувати наступальний потенціал ворога і завдавати йому відчутних втрат», –  зазначив командувач Сухопутних військ.

Раніше західні ЗМІ повідомляли про підготовку РФ наступу на харківському напрямку, назвавши можливою датою початку наземного наступу 15 січня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *