ОСТАННІ НОВИНИ

Сенцов заснує громадську організацію

Наталя Дуляба

|

Український режисер, колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов створює громадську організацію, що займатиметься правозахисною та культурною діяльністю. Про це пише Укрінформ із посиланням на промову Сенцова після отримання ним премії Ukrainian ID Awards.

 

«Зараз такий час, я всюди катаюся, всім цікавий, але це недовго триватиме, пів року максимум. Потім я всім набридну, і треба робити це більш професійно. І тому я сьогодні прийняв рішення про створення громадської організації, в якій я буду займатися досить широким спектром громадської роботи, правозахисної та культурної. Можливо, буде створено окремий фонд для функціонування цієї організації. Може, навіть я назву його своїм ім’ям, щоб скоріше зібрати гроші», – заявив Олег Сенцов.

Як повідомляв Львівський портал, 7 вересня відбувся обмін ув’язненими між Росією та Україною у форматі «35 на 35». Серед звільнених полонених були 24 моряки, політв’язні, в тому числі й Олег Сенцов.

Наприкінці вересня Сенцов презентував у Львові свою книгу. А сьогодні, 22 жовтня, йому мають вручити премію Сахарова «За свободу думки».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *