ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкульт припиняє купувати тварин для державних цирків, – зоозахисник

Вероніка Рой

|

Міністерство культури України припиняє закупівлю для державних цирків нових тварин. Про це на свої сторінці у Facebook написав засновник руху UAnimals Олександр Тодорчук.

 

«Вже зараз Мінкульт припиняє придбання нових тварин та створює робочу групу, що має якомога швидше розробити план виведення тварин із державних цирків. Попереду нас очікує протидія цирків та створення максимально гуманного до тварин плану. Але головне – вперше маємо чітку і однозначну позицію міністерства», – написав він.

Олександр Тодорчук нагадає, що на контрольованій Україною території діє сім державних цирків: у Києві, Львові, Харкові, Кривому Розі, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі.

«Вони залишаються епіцентром циркової експлуатації. За останні роки ми з вами добилися локальних заборон пересувних цирків у десятках міст, Кобзов тепер не робить шоу із тваринами та навіть міжнародний цирковий фестиваль в Одесі проходить без залучення звірів. Залишаються державні цирки. Вони фінансуються із бюджету, тож удар батогом сплачує кожен платник податків. Прийшов час припинити цей садизм. Далі – повна законодавча заборона та розвиток українського цирку без тварин», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *