ОСТАННІ НОВИНИ

ЗМІ дізналися, хто знявся в антиукраїнському відео для підриву мобілізації

Наталя Дуляба

|

В антиукраїнському відеоролику, спрямованому на підрив мобілізації, знялися російські професійні актори, 26-річний Максим Громов та 31-річний Олександр Панов з Тюмені та Ярославля. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на видання «Агентство».

Відео українською мовою, лейтмотивом якого є фраза «Його синок – еліта, а ти – м’ясо» почали поширювати проросійські Telegram-канали 1 квітня.

Ролик побудований на протиставленні двох вигаданих молодих людей. У відео показано, що начебто перший персонаж веде розкішне життя: літає на бізнес-джеті, відвідує швейцарські Альпи, проводить час із вродливими дівчатами, зловживаючи алкоголем і вживаючи наркотики. Інший знаходиться на фронті, де під час бою отримує поранення.

Ролик закінчується фразою: «Ти знаєш, чиїх синів мобілізація не стосується» і, очевидно, спрямований на те, щоб розпалити незадоволення у громадян України.

За даними «Агентства», роль елітного молодика зіграв випускник Ярославського театрального інституту, 26-річний Максим Громов. Актор живе в Москві, брав участь у виставах столичного театру «Антреприза».

Напередодні так званих виборів у РФ Громов знімався в пропагандистському ролику, що закликав людей голосувати. Тоді актор зізнався «Агентству», що потрапив на зйомки через чат із підбору акторів.

31-річний актор з Тюмені Олександр Панов «зіграв» роль псевдо українського військового. Він закінчив Тюменський держінститут культури і театральний факультет Єкатеринбурзького театрального інституту. Із 2009-го до щонайменше 2022 року Панов працював у Тюменському театрі ляльок і масок, зараз його немає у списку трупи.

Сам Панов у своїй відеовізитці 2022 року розповідав, що знімався у російських фільмах «Тобол» (поручик Назімов), «Братик», «Не поспішай», «Любовна Магія» і «Ворожка». Живе актор у Тюмені.

Обидва актори відмовилися відповісти на питання «Агентства» щодо участі в антиукраїнському відео.

Видання додає, що «головну ідею» ролика можна цілком застосувати до російської еліти, де діти  високопосадовців і бізнесменів уникли мобілізації.

Як повідомляв Львівський портал, проросійські канали стали поширювати у соцмережах пропагандистський відеоролик, аби зірвати мобілізацію в Україні.

В Інституті вивчення війни (ISW) зазначили, що Кремль і раніше використовував високовартісні пропагандистські відео як частину централізовано керованих інформаційних операцій. Характеристики цього останнього відео свідчать про те, що воно підтримує ширші зусилля Росії, спрямовані на підрив довіри українців до уряду, підрив українських мобілізаційних зусиль і підбурювання до внутрішнього невдоволення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *