ОСТАННІ НОВИНИ

Боротися з корупцією в Міноборони призначили засудженого екс-міліціонера зі Львівщини

Вероніка Рой

|

Начальником Центральної територіальної групи з питань запобігання та виявлення корупції в Міністерстві оборони призначили пенсіонера, колишнього міліціонера Сергія Кончука із Радехівського району Львівської області, який у 2011 році був визнаний винним у службовому підробленні та службовій недбалості. Про це повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

 

Сергій Кончук останні сім років офіційно ніде не працював, увесь його попередній досвід – це робота в районних відділах міліції Львівської області. Однак на початку 2018 року його призначили на посаду старшого офіцера Західної територіальної групи з питань запобігання та виявлення корупції, а ще через півроку – керівником Центральної групи.

На сайті Міністерства оборони Украни у розділі «Відділ з питань запобігання та виявлення корупції» вказані всі територіальні групи: Західна, Східна, Північна та Південна, окрім Центральної.

Про призначення Кончука керівником Центральної тергрупи журналісти дізналися від керівника Західної тергрупи з питань запобігання та виявлення корупції Любомира Мойсея. Коли Мойсей зацікавився несподіваним призначенням та виявив, не лише кримінальний  досвід свого підлеглого, але й те, що відбулось воно з порушеннями, його вирішили звільнити з посади. Зробили це у рамках переформатування структури, яку він очолює.

У січні 2019 року вийшла спільна Директива Міноборони та Генерального штабу ЗСУ, яка передбачала низку перевірок та заходів, спрямованих на удосконалення «системи проведення військово-лікарської експертизи у ЗСУ, удосконалення організаційно-штатних структур установ МОУ». Цією директивою, зокрема, і передбачили переформатовати «Західну територіальну групу» у «Західний територіальний відділ». І цей відділ, а не групу, очолить Євгеній Галдецький з яворівської військової частини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *